Copperville består av duon Terese Holmquist i Täby (Stockholm) och Hanna Hedman i Södra Sunderbyn (Luleå). Vi hade förmånen att lära känna varandra under 2005, då det var tänkt att Terese skulle ha sin första valpkull. Några valpar blev det aldrig den gången, men en ovärderlig vänskap växte fram. Då vi insåg att vi hade samma värderingar rörande shelties beslutade vi oss för att gå samman med hunderiet och försöka oss på uppfödarutmaningen tillsammans.

Sedan dess har vi delat både framgångar och motgångar, mycket skratt och även tårar. Med oss längs vägen har vi haft vår kära Lillemor Almersson på kennel Laipo's som bidragit med mer än 35 års erfarenhet av sheltie, något som vi försökt tillgodogöra oss så gott vi kunnat. Dessutom har vi fått förvärva vår egen Laipo's-tik (Java), vars tiklinje vi kunnat följa på nära håll i 6 generationer. Tyvärr blev det aldrig några valpar för vår Java, men hon inspirerar oss med många attribut som vi eftersträva att uppnå med vår uppfödning.

Nio år efter den första planerade valpkullen föddes då den första Coppervillekullen, två pojkar vid namn Salvareggi (Bamse) och Francesco Bernoulli (Myrsky). Mer om dem kan du läsa under länken "Andra Copperville" ovan.

Vi har också till vår stora glädje ett fint samarbete med delägare Cindy Kosakowski och fodervärden Marie Feldt, som ställer upp i vått och torrt. Vi vill också rikta ett stort tack till Kristin Henkel, kennel Excellent Choice, för att vi fått förvärva vår avelshane Hobbe (som är pappa till tre av våra tikar) samt Pixxie som står på tillväxt. Mer om våra hundar kan du läsa under "Hanar" och "Tikar" ovan.